top of page

Steeds meer mensen willen beter zorg dragen voor hun lichaam om hun algemeen welzijn te verbeteren. En dat is een goede reflex, want ons lichaam heeft ons veel te vertellen. Via ons zenuwstelsel pikken we een constante stroom aan informatie op uit binnen- en buitenwereld: waar we zijn, met wie we omgaan, waarmee we ons voeden, hoe we ademen, hoe we ons bewegen, wat we denken, wat we voelen... Prikkels die de miljoenen cellen in ons lichaam absorberen en verwerken.

Fascia speelt hierin een belangrijke rol. Dit is het elastisch bindweefsel dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeeft. Deze vliezen vormen een netwerk in het lichaam en zorgen ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Het bindweefsel verkleeft en verstijft wanneer spanning (voortkomend uit onze zittende levensstijl, houding, letsels, stress, traumatische ervaringen) zich in de weefsels opstapelt. De laatste jaren wordt veel onderzoek gedaan naar het belang van lichaamswerk in de behandeling van uiteenlopende gezondheidsproblemen als (chronische) pijn, verteringsproblemen, auto-immuunziekten, (terugkerende) blessures, burn-out, angst…

In deze workshop leren jullie een zachte reeks van technieken om vastzittende, 'onverteerde' spanning in het bindweefsel te doen wegsmelten. We gebruiken hiervoor o.a. fascia massageballen.

We vervolgen met een reeks houdingen uit herstellende yoga/restorative yoga. Hier blijven we langer in houdingen en ondersteunen we ons lichaam: met kussens, dekens, yogablokken en bolsters.

Herstellende yoga gaat over ultieme overgave en rust vinden.

Er is geen inspanning vereist.

We onderzoeken onze behoeftes vanuit volle, nieuwsgierige aandacht bij ons lichaam, zodat we langzaam kunnen zakken in onszelf. Diepere lagen van stress en spanning krijgen ruimte om zich te openen en los te laten.

Er wordt ook tijd gemaakt voor een pauze met thee en een momentje van reflectie in groep, dit alles in een veilige setting. Dit betekent ook dat de plaatsen beperkt zijn.

Begeleiding: Anke Snauwaert (klinisch psychologe, lichaamsgericht therapeute en yogadocente)

Deelname: €38

Inschrijven via ankeandando@gmail.com 

bottom of page